dimecres, d’abril 30, 2008

És un animal, és una planta , és un pastís ?


N´Antònia ha trobat aquest fractal i no sabem ben bé que és . Ens podrieu ajudar...................un altre dia us contarem la història d´aquesta foto.

dimarts, d’abril 29, 2008

dilluns, d’abril 28, 2008

CURIÓS ÈSSER I FRACTALS DE CAP A PEUS

Nova imatge curiosa, aquest fractal viu s'hauria d'observar en el seu medi i durant hores per descobrir la infinitat de formes que adopta, els milers de colors que combina i canvia en les diferents zones de la seva pell, les seves envejables extremitats...va ser alumne de 4rt durant uns mesos...que és?

Mandales

Read this doc on Scribd: mandalas master fira pdf


mandales per posar color

dilluns, d’abril 21, 2008

Fractals a la terra


Potser les formes d´aquest ésser viu semblen a qualque objecte delicat . O podria ser un lloc per descansar assegut. Es un Animal o una planta ? on viu? al cel? a la mar ?
De quin ésser viu estic parlant?

PELAGIA NOCTILUCA

BORNS, GRUMERS O MEDUSES, tan conegudes per la seva urticant picada, i tant desconegudes com a espectaculars animals marins.
La pelagia noctiluca és una de les especies de born més freqüents de les nostres costes, actualment apareixen en forma de plaga suposadament per l'escalfament del Mediterrani i per la disminució dels seus predadors naturals com la tortuga o la tunyina.
Quan acaben d'arribar a la costa des d'alta mar, és quan presenten un aspecte més bell i acolorit.

divendres, d’abril 18, 2008

Super quadrat


Un dia varem anar al pati
a fer un quadrat de 10 metres per 10 metres
i varem contar quants de taps nessesitam: 86.052.

Ordenar els taps.



Vam ordenar els taps per colors i formes. vam anar a una classe i vam colocar els taps en molts de poals.

dijous, d’abril 17, 2008

Eriço de mar


Els equinoïdeus (Echinoidea) són una classe d'animals equinoderms, coneguts de forma genèrica com a eriçons de mar. El seu cos és de forma generalment globular, semblants a un globus irregular, i recobert de punxes mòvils més o menys gruixudes. La grandària de la «closca», anomenada testa pot estar entre 3 i 10 cm, segons les espècies. El tipus d'esquelet intern de carbonat calci no format per ossos sinó per petites plaques i espines calcificades. També s´anomena "bogamarí" a les Illes Balears, Alguer (Sardenya) i a la població costanera de Xàbia (Marina Alta).

Fractals amb música de Police

Disfrutau de la mescla de música i imatges...

Investigar les plantes i flors.



Un dia varem anar al camp de Corona, i varem veure unes plantes, les flors i plantes eren fractals molt guapos i va ser molt divertit. Despres un dia en la clase vam investigar les flors i les plantes.

Un dia en el pati


Varem anar al pati i varem medi deu metres amb un metre de 100 centimetres i un guix i varem posa taps damunt de la linia. I varem conta quants cabien.

Veure fractals



Un dia varem anar a una sala de C.P.Guillem de Montgri i varem veure fotos de fractals d'animals i de tot i era molt divertit.

Vàrem arribar a la conclusió que les persones també som fractals, perquè un neix de l'altre, i l'altre de l'altre, i l'altre de l'altre, i així infinites vegades... Per això vam fer el nostre arbre geneològic, que té forma de fractal.

Pintar fractals i mandalas



Hem observat fractals i hem pintat mandalas i fractals.




dimecres, d’abril 16, 2008

Fractals a la mar.


Sabreu endevinar que és?
Són els nuvols del cel? és un reflexe de la mar? molts insectes junts a la terra?
Pensau i ho endevinareu i no ho toqueu...

divendres, d’abril 11, 2008

Fractals a la mar






Pots endevinar aquesta imatge fractal de la natura?


Quines figures geomètriques podem trobar? (punts,cercles,estrelles......)

La geometria fractal ens ajuda a fer una descripció matemàtica més apropiada per descriure els objectes de la natura. En aquesta recerca, El matemàtic francés Benoit Mandelbrot es va trobar una serie d'objectes matemàtics: conjunt de Cantor, triangle de Sierpiński, corba de Peano, floc de neu de Koch, etc... que havien estat considerats curiositats dins les matemàtiques, però que no havien tingut major interès fins que en la dédada dels anys 70 s'adonà de què tots tenien aspectes en comú.